woensdag 21 december 2011

Van uit Australië kregen we een tip voor het kerstdiner:
GEVULDE EEND
(stuffed duck)



(Blij toe dat we niet bij hen gaan eten dit jaar!)

Dus kregen we ook nog dit recept:


ORANGE COCK

NECESSITIES

1 great chicken (or cock) ± 2 kg, kitchen ready (clean plucked, without the guts)
3-4 spoons oil
Salt & pepper
2-3 spoons sinulisappleliquor
2-3 spoons sinusapplesoap

1 spoon honey
100 gr. Boater
2 sinusapples
Unguentleaves for the corsage

Method of preparation

Rub the chick stud (cock) whit salt en pepper and breath it around 200 grades in about 1 hour. Do after 30 minutes the sinusapplesoap, sinulisappleliquor and the honey whit the chicken stud. Every 10 minutes squirt the chick whit the fluid, so the bouquet breaks into the flesh and the skin becomes brittle. After the geartime take the cock out of the pan en put it warm away (oven). Boil the sauce down until it becomes syrup. Put the boater by the sauce and roar it whit a guard.
Bring it on taste whit pepper and salt. Put thin strings of de sinusappleskin into the sauce.
Serve the cock whit a part of the sauce and corsaged whit unguent and sinusappleparts. The rest of the sauce has to be served divided.
Nice whit roots, champions, silveroutings and gratinned stamped earthapples.


VERTALING: (voor wie geen englutch spreekt)

Coq a ‘l orange

INGREDIENTEN

1 grote kip (of haan) ± 2 kg, keukenklaar (schoon geplukt, zonder ingewanden)
3-4 el olie
zout & peper
2-3 el sinaasappellikeur
2-3 el sinasappelsap
1 el honing
100 gr. Boter
2 sinasappelen
basilicumbladeren voor de decoratie

bereidingswijze

De kippenbout met zout en peper inwrijven en bij circa 200 graden ongeveer 1 uur braden. Na 30 minuten sinasappelsap, sinaasappellikeur en honing bij de kippenbout doen. De kip elke 10 minuten met de vloeistof begieten zodat het aroma in het vlees indringt en de huid lekker knapperig wordt. Na afloop van de gaartijd de kip uit de pan nemen en warm wegzetten (oven). De saus voor de helft inkoken tot het een soort siroop wordt. De boter bij de saus doen en met een garde roeren.
Met peper en zout op smaak brengen. Dunne strengetjes van de sinaasappelschil in de saus doen.
De kip met een deel van de saus en met de basilicum en sinaasappelpartjes gedecoreerd serveren. De overige saus apart serveren.
Lekker met wortels en champignons, zilveruitjes en gegratineerde aardappelpuree.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten