woensdag 26 januari 2022

 

Vandaag zagen we de week door...... 
En een paar bekende talentenjachten!!
(en wat juryleden.....)


Het schijnt een succesformule te zijn op TV, die talentenjachten. Half Nederland zit aan de buis gekluisterd naar diverse talentenjachten te kijken. Je wordt er gewoon mee doodgegooid op televisie.

In 'The Voice Of Holland' wordt gezocht naar het grootste zangtalent van Nederland. In een selectieproces (dat uiteraard over maanden wordt uitgesmeerd) wordt in een afvalrace uiteindelijk bepaald wie het grootste zangtalent heeft. Zo ook in Popstars, Idols, X-Factor of de Beste Singer-songwriter. In 'Heel Holland Bakt' wordt dan weer gezocht naar de beste bakker van Nederland. Hét talent dat de lekkerste en mooiste taarten kan bakken. In 'Project Rembrandt' zoekt men de beste kunstschilder, In 'Maestro' zijn ze op zoek naar de beste dirigent (welliswaar een bekende Nederlander, maar toch.....).  In 'Holland Got Talent' maakt het niet uit wat je doet, als het maar getuigt van het feit dat je een uniek talent bezit. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt wel een talentenjacht om heen gemaakt, want iedereen wil beroemd worden!!

Wat is nu het kenmerk van deze talentenjachten? Allereerst heeft natuurlijk ook een soort voorselectie plaatsgevonden vóórdat kandidaten op TV komen. Uit vele kandidaten worden de meest talentvolle geselecteerd. Vervolgens worden de kandidaten, die wél de TV-shows halen, zorgvuldig begeleid en gecoacht. Soms worden ze door hun coaches uitgedaagd om uit hun comfortzone te komen. Of door nét iets meer uitdaging aan te gaan als dat ze zouden willen of durven. Zo worden hun talenten ten volle benut.  

Het probleem is echter dat er mensen bij en voor de show- en programmakers werken die de suggestie wekken dat als één van de kandidaten iets meer van zich laat zien op het "privé-intieme-vlak" (als ik het zo mag zeggen), dat die kandidaat dan een streepje voor krijgt bij de puntentelling. De kandidaten krijgen over het algemeen een contract dat zo moeten tekenen, omdat ze niet uit de school mogen klappen over het programma, dat over het algemeen later uitgezonden wordt dan dat de opnames zijn. Tja, als de kandidaten alles van tevoren verklappen, dan kijkt er  niemand meer naar de show, en je wilt wel kijkcijfers trekken.... Dus je kunt van alles en nog wat uithalen met die mensen, zonder dat ze het mogen vertellen.

Tot voorkort  tenminste..... Het Programma Boos, dat op Youtube wordt uitgezonden, heeft een beerput opengetrokken van incidenten die plaats hebben gevonden bij, met name The Voice. Zo zouden de juryleden Ali Bouali,  Marco B. en orkestleider Jeroen R. de kandidates onzedelijk hebben betast, ongepaste opmerkingen gemaakt hebben en nog erger....... Onder het motto: Je moet er wat voor over hebben om beroemd te worden! Alleen zó wordt een mens een ster!!

Voor deze eerder genoemde mensen is het nu...... Handjes thuis, want zo wordt een ster een crimineel! 

2 opmerkingen:

  1. Schande, hoe kunnen bekende Nederlanders dit in hun hoofd halen.


    Love as always
    dimario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een aanfluiting van de omroepen.
    Heb trouwens het nieuws als eerste bij RoddelPraat gehoord. Hans

    BeantwoordenVerwijderen