maandag 27 januari 2020



 
Allereerst wat informatie over het thema van deze week, namelijk Brexit. Het Verenigd Koninkrijk wil de Europese Unie verlaten op 31 januari 2020.
Door de verkiezingsoverwinning van de Britse premier Boris Johnson op 12 december is de goedkeuring van het akkoord door het Britse parlement een feit. Op 9 januari heeft het Britse Lagerhuis in ruime meerderheid met het akkoord ingestemd.
Ook het Europese Parlement heeft ingestemd met het Brexit akkoord en dus treedt het VK per 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd) uit de EU. De Brexit is daarmee een feit. Vanaf dat moment gaat een overgangsfase in werking tot en met 31 december 2020. In deze periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht. Voor burgers en bedrijven verandert er vrijwel niets. Ze hebben dan meer tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe afspraken die de EU en het VK gaan maken over hun toekomstige relatie na 31 december 2020. Als zowel het VK en de EU ermee instemmen kan deze overgangsperiode eenmalig met twee jaar worden verlengd tot en met 31 december 2022. De Britse premier Johnson heeft echter gezegd dat hij geen verlenging wil.

Aangezien het a.s. vrijdag 31 januari is...…

 Deze week dus:
*******


 
 
Brexit is zoals een dronken tiener die toevallig zijn beste vriend op Facebook ontvriendt en zich dan de volgende dag afvraagt: wat heb ik gedaan

 
Dankzij de Brexit krijgen we er in de EU meer vrije ruimte bij. 
Namelijk 1 GB!

Een Engelsman;. Ik ben absoluut tegen de Brexit, want mijn moeder leeft in Spanje en ik wil  in ieder geval dat ze daar blijft




Brexit en de wet van PI. De Brexit zal de Britten 3,14 maal meer kosten dan ze hadden gedacht, maakt hen 3,14 maal meer belachelijk dan ze al waren en de nasleep zal 3,14 maal langer duren dan voorspeld.
 
 
 
 
 

 

 
 

 


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten