donderdag 21 juli 2016



Is snoepen gezind of ongezond? De meningen zijn verdeeld. Uiteraard word je van van alles wat er in de mond gaat wat zwaarder van gewicht. Maar........ wat verstaan we eigenlijk onder snoepen? Het eten van zoetigheid, zonder verdere voedingswaarde die niet genuttigd word tgen de honger? Of is een kleine maaltijd, tegen de trek tusseendoor (zoals een boterhammetje met kaas) ook al snoepen te noemen? Dat laatste heeft wel voedingswaarde en hoeft per definitie niet 'zoet' te zijn. Toch wordt het snoepen genoemd.
Snoepen is de bron van alle kwaad, zou je kunnen zeggen. Toch is gezond snaaien een hele goede gewoonte! Als je 2 of 3 keer per dag gezond ‘snoept’ tussen de grote maaltijden door, dan is de kans namelijk groot dat je bloedsuikerspiegel en insulineniveau relatief stabiel blijven, waardoor je sneller afvalt dan wanneer je niet zou snoepen tussen de maaktijden door. Gezonde snoepmomenten zorgen er namelijk voor dat je:

•Spijsvertering + stofwisseling op gang blijven gedurende de dag
•Bloedsuikerspiegel constanter blijft…
•Waardoor je lichaam géén extra insuline hoeft aan te maken om de bloedsuikerpiek te doen dalen…
•Waardoor je bloedsuikerspiegel niet in een dal terechtkomt na de insulinepiek…
•Waardoor je minder snel hongeraanvallen & vreetbuien ervaart (met alle nare gevolgen van dien)…
 

Door je verhoogde insulinestabiliteit zal je lichaam bovendien minder makkelijk vet opslaan en vasthouden in je vetcellen en zul je makkelijker lichaamsvetreserves als energie aanspreken bij lichamelijke activiteit.


gezonde  voor snoep-alternatieven
Rozijntjes en ander gedroogd fruit, rijstwafels, fruit, groenten, yoghurt/kwark/kaas en andere zuivel, noten, fruit-en mueslirepen, popcorn en 'snoepgoed' uit de biologische en reformwinkels.
 
En ach.... een snoepje tussen door..... moet kunnen..... Mits het met verstand gebeurt....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten