maandag 29 september 2014


 
Hadden we pas een dorpsfeest in ons eigen dorp, aankomend weekend hebben ze in het naburige dorp Hoornaas feest! Fokveedag-Boerenlandfeest. Voortgekomen uit de jaarlijkse koeienkeuring in Hoornaar  is aldaar een grote braderie/county-lifestyle-fair met keuringen van koeien, kaas, schapen, pony's, honden, en geiten. Omdat we in voorgaande jaren tijdens de week voorafgaande aan de fokveedag al verschillende van deze  dieren en dingen tot weekthema gebombardeerd hebben deze keer: de Geit .
 
Er was eens een boer die met de trein ging. "Nee", zei de conducteur, "die geit mag er niet in." "Maar dit is een cadeautje voor mijn neef!"sprak de boer. "Niks mee te maken!" zei de conducteur. "Dan bind ik hem wel achter de trein." Zei de boer. Maar dat kan dat beestje niet bijhouden!" zei de conducteur verontwaardigt. J"awel hoor", zei de boer. Dus de boer zette de geit achter de trein. Omdat de conducteur het zielig vond voor de geit, reed de trein niet zo hard. Maar toen die in de spiegel naar achter keek, zag die dat de geit gewoon rustig mee rende. Omdat hij de boer een opschepper vond reed die toch maar wat harder. En de geit hield het nog steeds bij. Toen liet de conducteur de trein heel snel rijden en zag die de geit heen en weer zwaaien. "Zie je wel dat die geit het niet bij kan houden." Riep de conducteur. "Nee hoor", zei de boer. "Hij kan het wel dergelijk bijhouden. Hij is aan het kijken aan welke kant die moet inhalen"

Een man kwam thuis met twee grote emmers geitenmest voor de tuin, die hij had gehaald bij een boer uit de buurt. 'Waar is dat voor,' vroeg zijn zoontje van zes. 'Voor de aardbeien,' zei de man. Het zoontje staarde hem aan en zei toen: 'Ik heb ze liever met slagroom, mag dat ook?'

Twee mannen lopen over een heide en zien een waterput. Ze lopen er naartoe en vragen zich af hoe diep die put eigenlijk is. Ze pakken een steentje, gooien het in de put, maar horen het niet de bodem raken. “Vreemd”, zegt de een. “Zou ‘ie zó diep zijn?” Ze gaan een grotere steen zoeken en gooien die ook in de put. Ze buigen voorover om te horen wanneer de steen de bodem raakt. Wéér geen geluid. Nu zien ze een hele grote zware steen, een grote rots, liggen en pakken die met z’n tweeën op. Ze strompelen naar de put en weten de rots over de rand te kieperen. Ze luisteren vol spanning en horen ineens hoefgetrappel achter zich. Ze draaien zich om en zien een geit keihard aan komen rennen en die duikt zo de put in. Stomverbaasd kijken ze elkaar aan. Na een kwartier komt er een herder aanlopen. “Hebben jullie mijn geit gezien?” “Nou”, zegt de een, “er dook hier net wel een geit met een rotgang deze put in.” “Nou”, zegt de herder, “dat kan niet want mijn geit stond aan een rots vast....”


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten