vrijdag 1 juni 2018

Kaasmarkt Woerden




Kaasmarkt Woerden
In het gezellige vestingstadje Woerden vind je nog een kaasmarkt waar echt kaas wordt verhandeld. Ook in Woerden vind je het totale schouwspel hoe kaas verhandeld wordt op een authentieke wijze.



Iedere zaterdag tot 25 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt 


Natuurlijk kunt u hier uw heerlijke stuk (boeren)kaas kopen, maar er is nog veel meer te zien en te doen. Handelaren en zelfkazende boeren vinden elkaar in de handel, compleet met handjeklap. De spreekstalmeester voorziet u van uitgebreid commentaar. En verder kunt u maar liefst 100 soorten kaas proeven. De kinderen vermaken zich in op de kinderboerderij.
Graskaasdag
Woerden staat op zaterdag 2 juni in het teken van dé Woerdense Graskaasdag. Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van juni de eerste graskaas van het jaar geveild. Een uniek kaasfeest dat thuishoort in het rijtje culinaire tradities als het eerste vaatje haring of de Beaujolais Primeur.
 De Graskaasdag begint met de aanvoer van kazen naar de markt op kaasbrikken (antieke boerenkarren met een paard ervoor) en oldtimer tractoren.

De stoet vertrekt tegen 10 uur in de ochtend van de Emmakade, rijdt een rondje door de stad en stopt op het Kerkplein. Daar wordt de handel te kijk gezet en onder voorzitterschap van de burgemeester gekeurd
Veiling
Om 11 uur wordt het 'boerengoud' aan de man gebracht door veilingmeester Jacques de Koning. Om de spelregels van de veiling toe te lichten wordt voordat het echte werk gaat beginnen eerst de echte eerste graskaas van 2018 geveild. Daarna volgt de veiling van de 125 kg wegende graskaas. Deze kaas heeft het formaat van een tractorwiel.


De laatste kaasmarkt van het seizoen is op zaterdag 25 augustus. Dan staat de Historische Kaasmarkt op het programma met tal van aanvullende festiviteiten. 


Tijden kaasmarkt Woerden:
Elke zaterdagochtend van 28 april t/m 25 augustus 2018,op het Kerkplein in Stadshart Woerden, van 11:00 tot 13:00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten