woensdag 14 december 2016

Heeft u de kerstkaarten nog niet geschreven of stuurt u in verband met de steeds weer duurder wordende postzegels minder kaartjes?  Hier nog wat.......
 
Tips om zuinig kerstkaarten te versturen:
    1. Bewaar dit jaar al je dubbele kerstkaarten. Snij de voorkant eraf en verstuur die volgend jaar weer. (oude afzenders   
    2. Verstuur Freecards (bijv. van bedrijven of uit café’s) als kerstkaarten. Teken er eventueel nog een kerstboompje bij.  En/of de gratis kaarten die u toegezonden worden door bijvoorbeeld het Leger des Heils en andere goodwill-organisaties.
    3. Plak geen postzegels op de kaarten, maar zegeltjes die je in supermarkten en bij pompstations krijgt. De PTT schijnt dat nauwelijks op te merken, i.v.m. invalkrachten bij de sorteercentra......  
    4. Plak gewoon helemaal geen postzegels op de kerstkaarten. (de ontvanger betaald)  
    5. Stuur helemaal geen kaarten (en:)  
    6. Ga schelden op de PTT die altijd maar weer die kerstkaarten kwijtraakt als mensen aan u vragen waar hun langverwachte kaart blijft.
 Wat info over:

De postzegels van dit jaar (2016)

 

De prijs van de Decemberzegel is 65 eurocent per stuk. Het bijzondere vel bestaat dit jaar uit 21 zegels en is te koop voor 13,65 euro.
 

Hoe werkt het?

Met de Decemberzegels verstuurt u extra feestelijk uw kerst- en nieuwjaarswensen in de periode van 14 november 2016 tot en met 6 januari 2017. U kunt deze postzegels het hele jaar blijven gebruiken. Zorg wel dat u de postzegels bijplakt tot aan het dan geldige tarief. De zegels zijn te gebruiken voor post tot en met 50 gram en voor enveloppen met een minimaal formaat van 14 x 9 cm. U kunt de Decemberzegels plakken op post die u verstuurt naar bestemmingen binnen Nederland.

Geldigheid van Decemberzegels

Decemberzegels van 2010 t/m 2015 met de opdruk 'December' zijn ook nog steeds geldig. U hoeft dus niet bij te plakken. Heeft u nog oudere Decemberzegels met een bedrag in euro's? Deze mag u gebruiken als u bijplakt tot het huidige Decemberzegeltarief van 65 eurocent.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten