vrijdag 30 augustus 2013




Mexico, is een behoort officieël gezien bij Noord-Amerika, maar verdeeld Noord en Zuid-Amerika precies in tweeën. Het grensd aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala, de Grote Oceaan en de Golf van Mexico. Ook enkele eilanden behoren tot Mexico.
Mexico is een federale republiek bestaande uit 31 staten en het federaal district, oftewel de hoofdstad Mexico-Stad, gelegen op 2240 meter boven de zeespiegel en een van de grootste steden ter wereld. Het land heeft 114.975.406 (2012) inwoners. De meest gesproken taal is het Spaans, waarmee Mexico het grootste Spaanssprekende land ter wereld is; indiaanse talen worden door zo'n 10% van de bevolking gesproken.


Het noordelijke deel van Mexico is een laag en droog dun bevolkt gebied. Het midden en zuiden van Mexico zijn hoger gelegen gebieden met de vulkanen Orizabo (5760m), Popocatepetl (5452m) en Iztaccihuati (5286m).

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Mexico. In het oosten ligt het onder toeristen populaire schiereiland Yucatan. Bij het eiland Cozumel ligt een ware schat voor duik- en snorkelliefhebbers: Palancar-rif (ook wel Maya-rif). Het Palancar-rif wordt gezien als de beste duikplaats ter wereld. Aan de westkust ligt Puorto Valarta met een prachtige flora en fauna.



De geschiedenis van Mexico is overal merkbaar. Na de Olmeken, de Maya's en de Azteken zijn de invloeden van de Spanjaarden duidelijk aanwezig met hun geloof en tradities. De inpulsante historie van Mexico begon voor de mens al 20.000 jaar voor Christus, maar collectief ongeveer 6.000 jaar voor Christus.



Mexico wordt ook wel het land van de drie culturen genoemd. Het land is reusachtig groot, vol tegenstrijdigheden en enorm fascinerend. Het is beslist meer dan een bezoekje waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten