woensdag 12 december 2012

Vandaag een bericht uit het restaurantblad "LEKKER"


Een van onze kennissen heeft een restaurant in Hardinxveld-Giessendam. Als jonge jongen werkte hij in de kaasmakerij van mijn man, en nu serveert hij de kaas  onder de naam "Bovenkerkse kaas" in zijn restaurant. Een hele eer als hierover in een gerenomeerd blad als de 'LEKKER'  geschreven word.

Het artikel:


Hardinxveld Giessendam

Het Gevoel


Kijk, daar worden we nou blij van: ongevraagd komt er een karaf met gekoeld muntwater op tafel, waar verder niet meer over gezeurd wordt, dat is gastvrijheid. En dat is niet het enige verheugde. Met een strakke maar niet onvriendelijke inrichting, gerieflijke stoelen, een enthousiaste jonge bediening en lekker eten, heeft Hardinxveld Giessendam er een juweeltje bij. Zeker; de muziek is niet onze smaak en de akoestiek laat te wensen over. En ja de wijnkaart mag nog wel wat uitgebreider maar we weten ook dat Het Gevoel nog maar een paar jaar oud is en de passie spat er van af. Maïtre Rutger Smits voert samen met chef Ronald de Jongh de regie over deze zaak, waar de mediterrane keuken de gerechten bepaald. Met aantrekkelijke menu's op de kaart is het nog lastig kiezen maar we besluiten toch a la carte te eten. De vitello tonnato wordt op klassieke wijze gepresenteerd en samen met een prachtige rundercarpaccio zetten de twee meteen de goede toon. Ook de filet van Poulet Noir met truffel risotto, tomatensalsa en knoflookschuim is fijn van smaak. De krokante gebakken schelvisfilet gaat samen met groenten tagliatelle en de mollige saffraansaus maakt het gerecht af. De portionering is dik in orde, ook van de desserts. We proeven een selectie kazen die allemaal worden toegelicht, met een aanbeveling voor de Bovenkerkse kaas uit de streek. Daarnaast het dessert van het menu: een krokante tompoes met kersen, creme en ijs. Geslaagd, roepen we in koor. Dit is zo'n zaak waar je voelt dat het goed zit, ook met de potentie om uit te groeien.

Dus zeggen we met volle overtuiging: welkom in de LEKKER!


Een andere stunt was het toen de uitSTALling, het nieuwe buitenterras, van het restaurant geopend werd.
Hier werden heel speciale gasten voor uitgenodigd om de opening te verrichten. Ook dit haalde de krant.......en won de terrassen-wedstrijd van het AD.


De speciale gasten die de opening verrichtten.

Tja.....je moet maar op het idee komen om gasten in je restaurant te krijgen...







Geen opmerkingen:

Een reactie posten